Leta i den här bloggen

måndag 15 juli 2013

Jordgubbstårta på mitt vis

Jag och två vänner varav en inte äter sylt på tårtan bakade idag 15/7 jordgubbstårta som inte helt följde till originalet.
 
Du behöver:
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 liter jordgubbar
  • ev. 2 matskedar socker för att jordgubbarna ska bli extra söta
  • 5 dl vispgrädde
Så gör du:
  1. Sätt ugnen på 175° smöra och bröa en form med löstagbara kanter
  2. Vispa ihop ägg och socker tills det blir riktigt pösigt
  3. Blanda ihop torrvarorna å sidan om och blanda sedan ned i äggsmeten 
  4. Sätt in kakan i ugnen för ca 30 minuter
  5. Vispa grädden riktigt luftig och rensa och skär jordgubbarna i skivor
  6. När tårtbottnen svalnat kan du dela den på hälften och breda grädde på insidan av båda halvorna
  7. Lägg ett lagom tjockt lager skivade jordgubbar mellan de båda bottnarna
  8. Ta ett passande lager grädde över kakan och pynta som du vill med kvarvarande jordgubbshalvor. 

1 kommentar: