Du behöver:
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 liter jordgubbar
- ev. 2 matskedar socker för att jordgubbarna ska bli extra söta
- 5 dl vispgrädde
Så gör du:
- Sätt ugnen på 175° smöra och bröa en form med löstagbara kanter
- Vispa ihop ägg och socker tills det blir riktigt pösigt
- Blanda ihop torrvarorna å sidan om och blanda sedan ned i äggsmeten
- Sätt in kakan i ugnen för ca 30 minuter
- Vispa grädden riktigt luftig och rensa och skär jordgubbarna i skivor
- När tårtbottnen svalnat kan du dela den på hälften och breda grädde på insidan av båda halvorna
- Lägg ett lagom tjockt lager skivade jordgubbar mellan de båda bottnarna
- Ta ett passande lager grädde över kakan och pynta som du vill med kvarvarande jordgubbshalvor.
Hej Maya!!!!!!
SvaraRadera