Så här gör du:Smula jäst i en bunke, smält sedan matfettet i en kastrull. Blanda ner mjölk i kastrullen och du har nu degspad. Låt svalna så att det är fingervarmt, 37°. Och häll degspadet över jästen, tänk på att röra runt tills jästen löst upp sig.Tillsätt nu i degspadet socker, salt, hjortronsalt och allt mjöl bortsett från det du behöver till utbakningen. Arbeta degen med händerna tills den inte klibbar fast vid bunken. Låt nu jäsa i 30 minuter och låt ugnen stå på 250°Ta upp degen på en arbetsbänk och arbeta den smidig i lite mjöl. Dela upp i delar beroende på hur många semlor du vill ha.Forma varje till en bulle och låt dem jäsa ytterligare 20 min. Pensla sedan med lite uppvispat ägg.Grädda mitt i ugnen ca. 10 minuter och låt dem svalna på ett galler. Skär nu ett lock på varje bulle och gröp ur innehållet, riv mandelmassa på rivjärn och blanda med bulle-innehållet och ca 1/2 msk mjölk. Nu ska man bara fylla bullarna och vispa upp vispgrädde. Klicka lite grädde inuti och pudra med florsocker...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar