- 3 st ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 2dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 1msk vatten
- 2dl äppelmos som fyllning eller annat alternativ
- 3dl vispgrädde
- 1 burk aprikoser
Du gör rulltårtan efter de här instruktionerna, ni som köper rulltårtan färdig får se nästa punktlista.
(rulltårta recept för 10 personer)
- Sätt ugnen på 225°c
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna
- Vispa ihop ägg och socker poröst
- blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med vattnet
- Bred smeten jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ungefär 7 minuter
- Stjälp upp kakan på ett annat bakplåtspapper och ta bort bakplåtspappret som varit i ugnen
- Rulla sedan ihop kakan på kortsidan och skär i tio lika stora delar
- Vispa grädden
- Vänd varje tårtbit på sidan och lägg grädde och en aprikoshalva på så det nästan ser ut som ett stekt ägg
- 3dl vispgrädde
- 1 burk aprikoser
- Skär upp rulltårtan i tio lika stora delar
- Vispa grädden
- Vänd varje tårtbit på sidan och lägg grädde och en aprikoshalva på så det nästan ser ut som ett stekt ägg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar