Vinbärskaka
Ingredienser:
- 4 ägg
- 4dl strösocker
- 5dl vetemjöl
- 5dl röda vinbär
- 100g smör/margarin
- ströbröd till formen om du inte har bakplåtspapper
Utförande:
- sätt ugnen på 175°
- rensa nu bären över vasken och ta bort dåliga bär och stjälkar
- blanda socker och ägg i en bunke och vispa tills det är vitt och pösigt
- sikta ner vetemjölet i blandningen
- smörj nu en långpanna med smör och ta ströbröd eller bred ut bakplåtspappret.
- häll nu i smeten till ett jämnt lager och häll ut bären så att det blir jämnt.
- hyvla över smör över kakan med en osthyvel
- grädda kakan i 25 min och testa med en provsticka om kakan är klar
- när du tagit kakan ur ugnen låt svalna några minuter innan du skär upp den i rutor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar