Leta i den här bloggen

söndag 27 juli 2014

Vinbärskaka

Vinbärskaka

Ingredienser:
  • 4 ägg
  • 4dl strösocker
  • 5dl vetemjöl
  • 5dl röda vinbär
  • 100g smör/margarin
  • ströbröd till formen om du inte har bakplåtspapper
Utförande:
  1. sätt ugnen på 175°
  2. rensa nu bären över vasken och ta bort dåliga bär och stjälkar
  3. blanda socker och ägg i en bunke och vispa tills det är vitt och pösigt
  4. sikta ner vetemjölet i blandningen 
  5. smörj nu en långpanna med smör och ta ströbröd eller bred ut bakplåtspappret. 
  6. häll nu i smeten till ett jämnt lager och häll ut bären så att det blir jämnt.
  7. hyvla över smör över kakan med en osthyvel
  8. grädda kakan i 25 min och testa med en provsticka om kakan är klar
  9. när du tagit kakan ur ugnen låt svalna några minuter innan du skär upp den i rutor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar