Kärleksmums
Sätt först av allt ugnen på 225*c
Du kommer behöva:
- 150g smör eller margarin
- 2 ägg
- 3dl strösocker
- 3tsk bakpulver
- 2tsk vaniljsocker
- 3msk kakao
- 1.5dl mjölk
- 4,5dl vetemjöl
Till glasyren behöver du samt:
- 50g smör eller margarin
- 3msk starkt kaffe (eller 3msk vatten & 0,5-1tsk snabbkaffe pulver
- 1msk kakao
- 2tsk vaniljsocker
- 3dl florsocker
- Garnera sedan med 1--2dl kokosflingor
Här är hur du gör:
- Ta fram en ugnsform och klä i bakplåtspapper
- Smält smöret och låt svalna
- Vispa ägg och socker pösigt
- Lägg i bakpulver, vaniljsocker, kakao och vispa ihop
- Tillsätt mjölk, vetemjöl och det smälta smöret
- Häll i smeten över plåten och grädda 10-15 minuter
- Smält under tiden smöret till glasyren
- Blanda ihop kaffe, kakao, vaniljsocker och häll i det smälta smöret
- Bred ut glasyren över kakan efter att den fått svalna och sedan strör du kokosflingor över den färdiga kakan och låter glasyren stelna
Pim-kaka
Sätt först av allt ugnen på175*c
Sedan kan du ta fram de ingredienser du behöver till kakan vilka är:
- 2 ägg
- 3dl socker
- 100g smör eller margarin
- 2dl mjöl
- 2tsk vaniljsocker
- 4msk kakao
- 0,5krm salt
- Också mannagryn eller ströbröd till formen
Och till glasyren kan du ta fram:
- 1dl grädde
- 1dl socker
- 1msk ljus sirap
- 50g mörk blockchoklad
- 50g smör eller margarin
- +Chokladlinser gärna färgglada för dekor
Så här gör du kakan:
- Smält smöret och låt det sedan svalna
- Smörj och bröa en form med löstagbara kanter
- Vispa sedan ägg och socker pösigt
- Vispa sedan i smöret efter hand
- Sedan ska man gärna använda en slev att vispa med för bästa resultat
- Häll smeten i formen och placera i ugnen och låt sedan kakan grädda i ca 20 minuter
- Sedan kan du låta kakan svalna under tiden du gör glasyren
Så här gör du glasyren:
- Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp
- Ta bort kastrullen från plattan och sänk bara värmen, bryt chokladbitar i gräddblandningen och rör i kastrullen tills chokladen har smält
- Sätt kastrullen på plattan och koka i ca 10 minuter, kom ihåg att röra i bottnen annars bränns det vid
- Häll i det smälta smöret
- Bred glasyren över kakan och dekorera så som du vill med chokladlinser sedan och låt kakan sedan svalna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar