Leta i den här bloggen

söndag 10 mars 2013

Mina Recept


Kärleksmums

Sätt först av allt ugnen på 225*c
Du kommer behöva:
  • 150g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3dl strösocker
  • 3tsk bakpulver
  • 2tsk vaniljsocker
  • 3msk kakao
  • 1.5dl mjölk
  • 4,5dl vetemjöl
Till glasyren behöver du samt:
  • 50g smör eller margarin
  • 3msk starkt kaffe (eller 3msk vatten & 0,5-1tsk snabbkaffe pulver
  • 1msk kakao
  • 2tsk vaniljsocker
  • 3dl florsocker
  • Garnera sedan med 1--2dl kokosflingor
Här är hur du gör:
  1. Ta fram en ugnsform och klä i bakplåtspapper
  2. Smält smöret och låt svalna
  3. Vispa ägg och socker pösigt
  4. Lägg i bakpulver, vaniljsocker, kakao och vispa ihop
  5. Tillsätt mjölk, vetemjöl och det smälta smöret
  6. Häll i smeten över plåten och grädda 10-15 minuter
  7. Smält under tiden smöret till glasyren
  8. Blanda ihop kaffe, kakao, vaniljsocker och häll i det smälta smöret
  9. Bred ut glasyren över kakan efter att den fått svalna och sedan strör du kokosflingor över den färdiga kakan och låter glasyren stelna

Pim-kaka

Sätt först av allt ugnen på175*c
Sedan kan du ta fram de ingredienser du behöver till kakan vilka är:
  • 2 ägg
  • 3dl socker
  • 100g smör eller margarin
  • 2dl mjöl
  • 2tsk vaniljsocker
  • 4msk kakao
  • 0,5krm salt
  • Också mannagryn eller ströbröd till formen
Och till glasyren kan du ta fram:
  • 1dl grädde 
  • 1dl socker
  • 1msk ljus sirap
  • 50g mörk blockchoklad
  • 50g smör eller margarin
  • +Chokladlinser gärna färgglada för dekor
Så här gör du kakan:
  1. Smält smöret och låt det sedan svalna
  2. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter
  3. Vispa sedan ägg och socker pösigt
  4. Vispa sedan i smöret efter hand
  5. Sedan ska man gärna använda en slev att vispa med för bästa resultat
  6. Häll smeten i formen och placera i ugnen och låt sedan kakan grädda i ca 20 minuter
  7. Sedan kan du låta kakan svalna under tiden du gör glasyren
Så här gör du glasyren:
  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp
  2. Ta bort kastrullen från plattan och sänk bara värmen, bryt chokladbitar i gräddblandningen och rör i kastrullen tills chokladen har smält
  3. Sätt kastrullen på plattan och koka i ca 10 minuter, kom ihåg att röra i bottnen annars bränns det vid
  4. Häll i det smälta smöret
  5. Bred glasyren över kakan och dekorera så som du vill med chokladlinser sedan och låt kakan sedan svalna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar